Agentverifieringsmedalj

Bli en betrodd agent och få medaljen Verified i agentprofilen genom att slutföra sms-verifieringen. Observera att agentverifiering krävs för att bli uppdragsskapare.

Så här gör du en sms-verifiering:

1. Starta Ingress och tryck på OPS > ENHET.
  2. Rulla ned till Verifiering och tryck på Verifiera nu.
  3. Tryck i rutan och ange ett telefonnummer som du vill använda för verifieringen. Vi använder bara numret för verifiering. Du behöver inte tänka på formatet. Numret formateras automatiskt med streck och mellanrum när du har tryckt på Ok.
  4. Slutför begäran genom att trycka på önskad leveransmetod. Om du väljer SMS får du ett textmeddelande med en sexsiffrig verifieringskod till det telefonnummer du angav. Om du väljer RÖSTMEDDELANDE får du ett telefonsamtal till det nummer du angav.
    Innan du slutför det här steget kontrollerar du att du har skrivit det telefonnummer som du angav i steg 1 korrekt så att du får koden utan dröjsmål.
  5. När du har fått verifieringskoden väljer du OPS > ENHET > Verifiering igen eller trycker på verifieringsikonen i skannern:
  6. Ange den sexsiffriga verifieringskoden och tryck på VERIFIERA. Om allt blivit rätt får du meddelandet Kod giltig. Du är nu en betrodd agent.

Felsökning

Du kan utföra stegen ovan med ditt telefonnummer även om det inte är den enheten du använder när du spelar Ingress.
  • Försäkra dig först och främst om att du inte bara råkade skriva fel telefonnummer genom att välja OPS > ENHET > Verifiering eller trycka på verifieringsikonen i skannern och sedan trycka på BEGÄR igen. Nu kan du begära en ny verifieringskod. Kontrollera att du har angett rätt telefonnummer.
  • Om du ändå inte får någon verifieringskod kan du försöka med den andra metoden (dvs. om du tidigare försökt få koden via SMS försöker du med RÖSTMEDDELANDE och tvärt om).
  • Om du är helt säker på att telefonnumret du angav är korrekt, har försökt med båda leveransmetoderna och ändå inte får någon verifieringskod kontaktar du NIA Ops.
  • Om du inte svarar på samtalet får du ett röstmeddelande med koden.
  • Om koden inte är med i röstmeddelandet väljer du OPS > ENHET > Verifiering eller trycker på verifieringsikonen i skannern och trycker på BEGÄR igen. Nu kan du begära en ny verifieringskod.
Öppna OPS > ENHET > Verifiering eller tryck på verifieringsikonen i avläsaren och sedan på BEGÄR igen. Nu kan du begära en ny verifieringskod.
Du kan behöva vänta flera timmar innan skannern låter dig begära en ny verifieringskod.
Om din GPS inte är aktiverad kan du inte slutföra verifieringen. Öppna Inställningar > Plats och kontrollera att den är på.