Verificatiemedaille voor agenten

Word een vertrouwde agent en verdien een Verified-medaille in je agentprofiel door sms-verificatie te voltooien. Opmerking: Agentverificatie is verplicht om missies te kunnen maken.

Zo kun je sms-verificatie voltooien:

1. Start Ingress en tik op OPS > APPARAAT.
  2. Scrol naar het gedeelte Verificatie en tik op Nu verifiëren.
  3. Tik in het venster om het telefoonnummer in te voeren dat je wilt gebruiken voor de verificatie. We gebruiken dit nummer uitsluitend voor de verificatie. Maak je geen zorgen om de indeling: het nummer wordt automatisch voorzien van de juiste spaties en streepjes nadat je op OK hebt getikt.
  4. Tik op je gewenste aflevermethode om je verzoek te voltooien. Via SMS wordt een tekstbericht met een zescijferige verificatiecode naar het opgegeven telefoonnummer gestuurd; via SPRAAK wordt het telefoonnummer dat je hebt ingevoerd gebeld om de code te verstrekken.
    Bevestig voordat je deze stap voltooit dat je het in stap 1 opgegeven telefoonnummer correct hebt ingevoerd om vertraging in de aflevering van de code te voorkomen.
  5. Na het ontvangen van de code ga je weer naar OPS > APPARAAT > Verificatie of tik je op het pictogram 'Geverifieerd' in je Scanner.
  6. Voer de zescijferige verificatiecode in en tik op VERIFIËREN. Als de verificatie is voltooid, wordt de volgende melding weergegeven: Code geldig. Je bent nu een vertrouwde agent.

Problemen oplossen

Je kunt de bovenstaande stappen nog steeds doorlopen, ook al gebruik je dat apparaat niet om Ingress op te spelen.
  • Controleer eerst of je niet het verkeerde telefoonnummer hebt opgegeven. Ga naar OPS > APPARAAT > Verificatie of tik op het pictogram 'Geverifieerd' in je Scanner en tik op Opnieuw AANVRAGEN. Hiermee vraag je een andere verificatiecode aan. Controleer nogmaals of het door jou ingevoerde telefoonnummer correct is.
  • Als je nog steeds geen verificatiecode hebt ontvangen, probeer dan de alternatieve aflevermethode (dus als je de code eerst via SMS wilde ontvangen, probeer dan nu SPRAAK en andersom).
  • Als je zeker weet dat je het juiste telefoonnummer hebt ingevoerd, je beide aflevermethoden hebt geprobeerd en je nog steeds geen verificatiecode hebt ontvangen, neem je contact op met NIA Ops.
  • Als je de oproep niet beantwoordt, zou je een voicemail met de code moeten ontvangen.
  • Als de voicemail geen code bevat of het gesprek wordt afgekapt, ga je naar OPS > APPARAAT > Verificatie of tik je op het pictogram 'Geverifieerd' in je Scanner en tik je op Opnieuw AANVRAGEN. Hiermee vraag je een andere verificatiecode aan.
Ga naar OPS > APPARAAT > Verificatie of tik op het pictogram 'Geverifieerd' in je Scanner en tik op Opnieuw AANVRAGEN. Hiermee vraag je een andere verificatiecode aan.
Je moet mogelijk een paar uur wachten voordat je via de Scanner een nieuwe verificatiecode kunt aanvragen.
Als je GPS niet is ingeschakeld, kun je de verificatie niet voltooien. Ga naar 'Instellingen' > 'Locatie' om te controleren of GPS is ingeschakeld.