Ingress op Android Wear

Gebruik Ingress op je Android Wear-apparaat voor interactie met Portals onderweg.

Ingress op Android Wear starten

Je hebt het volgende nodig om Ingress op Android Wear te gebruiken:

• Je horloge moet zijn gekoppeld aan je telefoon. Meer informatie over het koppelen van je horloge aan je telefoon.
  • Je moet Google Play-services versie 7.5 of hoger hebben geïnstalleerd op zowel je telefoon als je horloge. Je kunt de versie van Google Play-services op je horloge controleren via Instellingen > Over > Versies.

Voordat je Ingress op Android Wear gebruikt, moet je zijn ingelogd op je Ingress-account in de Scanner op je gekoppelde telefoon. Als je niet bent ingelogd op je Ingress-account in de Scanner op je gekoppelde telefoon, vraagt Ingress op Android Wear je om Ingress te openen op je telefoon, waarna je je account moet selecteren. Nadat je je account hebt geselecteerd, kun je Ingress opnieuw opstarten via je horloge. Ingress op Android Wear werkt ook als je de Scanner niet hebt geopend op je telefoon.

Je kunt Ingress op twee manieren starten op je horloge. Eerst activeer je je wijzerplaat. Daarna kun je een van de onderstaande twee methoden gebruiken:

1. Tik op je wijzerplaat > zeg 'Ok Google' > zeg 'Start Ingress'.
  2. Tik op je wijzerplaat > scrol naar beneden in het apps-menu > tik op het Ingress-pictogram.

Interactie met Portals

Ingress op Android Wear wordt weergegeven als een radarscherm met een bovenaanzicht van de wereld om je heen. In de radarweergave is het noorden altijd boven. Portals in de buurt worden weergegeven als kleine rondjes die oplichten als de Portal-radar eroverheen gaat. De kleur van het rondje geeft aan of de Portal momenteel in handen is van de Resistance of de Enlightened of dat deze neutraal is. Het midden van je horloge geeft jouw locatie aan en je actiebereik wordt weergegeven door de oranje cirkel rondom je locatie.

Veeg naar boven of naar beneden om verschillende Portals in de buurt weer te geven. Het level en de titel van de Portal worden weergegeven boven aan de radarweergave en de Portal-foto is de achtergrond. De radarecho voor de Portal die je op dat moment ziet, wordt gemarkeerd door een pulserende groenblauwe cirkel in de radarweergave. Afhankelijk van je draagbare apparaat toont het midden van je actiebereik de richting die je moet nemen om dat Portal te bereiken of een pijl die je in de richting van de Portal wijst en draait als je beweegt.

Als je binnen het bereik van een Portal komt, wordt je actiebereik vervangen door de knop HACKEN. Tik op deze knop om de Portal te hacken. Glyph-hacken is niet beschikbaar voor Ingress op Android Wear.

Nadat je een Portal hebt gehackt, wordt een lijst met je verworven items weergegeven. Boven de knop HACKEN wordt ook een timer weergegeven, die laat zien hoe lang geleden je laatste hack was. Elke Portal heeft een afkoelperiode nadat je deze hebt gehackt en je moet wachten tot deze afkoelperiode is verstreken voordat je dezelfde Portal nogmaals kunt hacken. De duur van de afkoelperiode is afhankelijk van de MOD's die zijn geïnstalleerd op de Portal.

Meldingen

Ingress op Android Wear geeft een melding als er Portals in de buurt zijn of wanneer je binnen hack-bereik bent. Als er geen Portals in de buurt zijn, trilt je horloge één keer als één of meer Portals zichtbaar worden in de radarweergave. Als een Portal binnen hack-bereik komt, trilt je horloge twee keer.

Ingress op Android Wear heeft een snelle activeringsfunctie waarmee je nieuwe Portals snel kunt hacken. Als snelle activering is ingeschakeld, wordt de radarweergave weergegeven telkens wanneer je horlogescherm oplicht terwijl Ingress actief is. Als je deze instelling wilt in- of uitschakelen, ga je naar de Ingress-streamkaart, veeg je twee keer naar links en tik je op Instellingen > Snelle activering.

Ingress op Android Wear stoppen

Je kunt het uitvoeren van Ingress op Android Wear stoppen door naar links te vegen en op de actie 'Stoppen' te tikken via de streamkaart of vanuit de radarweergave. Op telefoons met Android 4.1 of hoger kun je ook de permanente melding op je telefoon uitvouwen en 'Stoppen' aanraken. Ingress op Android Wear wordt per sessie dertig minuten uitgevoerd, waarna het programma wordt gestopt en het bericht 'Wear-sessie is verstreken' wordt weergegeven.

Via de streamkaart 'Wear-sessie is verstreken' kun je Ingress op Android Wear opnieuw starten door naar links te vegen en op de actie 'Starten' te tikken of door een van de boven aan dit artikel beschreven methoden te gebruiken.

Problemen oplossen

Als je dit bericht ziet, moet je inloggen op een Ingress-account via de Scanner op je gekoppelde handheld-apparaat. Open de Scanner en selecteer het account dat je wilt gebruiken.

Als dit bericht wordt weergegeven, is Ingress op Android Wear op dat moment niet beschikbaar voor jouw Ingress-versie.

Mogelijk moet je enkele minuten wachten totdat Ingress is geïnstalleerd op je telefoon.