Bekende problemen

Hieronder vind je een overzicht van bekende problemen en veelgestelde vragen. Raadpleeg deze lijst om te kijken of jouw probleem al is besproken. Neem contact met ons op als je probleem hier niet wordt besproken.

We hebben momenteel een probleem waarbij iOS-apparaten geen meldingen ontvangen wanneer een agent een nieuwe medaille heeft verdiend. We zijn dit probleem aan het onderzoeken.

We zijn op de hoogte van het probleem dat sommige agenten de foutmelding 'Delen mislukt' krijgen wanneer ze hun agentprofiel willen delen. We zijn dit probleem actief aan het onderzoeken.

De statistieken voor de maximale tijd dat je een portal in je bezit hebt, worden ongeveer dagelijks bijgewerkt zo lang je nog een resonator op die portal beheert. Zelfs als de statistieken niet toenemen op een bepaalde dag, wordt het aantal dagen nog steeds bijgehouden. De statistieken worden weer geüpdatet als je een nieuwe resonator implementeert op deze portal of als je de portal niet meer in handen hebt. De volgende keer dat de statistieken worden geüpdatet, worden de juiste dagen weergegeven (en ontvang je de bijbehorende beschermermedailles).

Medailles voor het bijwonen van anomalies worden tijdens het evenement zelf aan je uitgedeeld via kaarten die een toegangscode bevatten en die je kunt inwisselen voor een medaille. Je moet zo'n kaart persoonlijk in ontvangst nemen om een anomaly-medaille te ontvangen. Na afloop van het evenement kunnen we helaas geen anomaly-medailles meer verstrekken.

De nauwkeurigheid van de GPS is grotendeels afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt en de sterkte van je signaalverbinding. Als je GPS onnauwkeurig is, start dan Ingress en tik op OPS > APPARAAT > Soepele locatie-overgang en tik op SCHAKELEN. Verder werken we voortdurend aan het verbeteren van de nauwkeurigheid en stabiliteit van de GPS.

Zorg ervoor dat je de uitnodiging verstuurt naar het exacte Google- of Gmail-account dat je rekruut gebruikt om in te loggen bij Ingress, anders ontvang je geen credits die bijdragen aan het niveau van je Rekruteermedaille.

Het is op dit moment niet mogelijk om je spelersaccount voor Ingress over te zetten van het ene e-mailadres naar het andere.

Als je je verificatiecode niet hebt ontvangen, kan er een probleem zijn met het nummer dat je invoert. Controleer nogmaals of het telefoonnummer dat je hebt opgegeven correct is en ook je landcode bevat. Als je een ander telefoonnummer hebt dat je kunt gebruiken, probeer dan dat nummer om te zien of het werkt. Je kunt als volgt een andere verificatiecode aanvragen: Tik op OPS > APPARAAT > Verificatie of tik op het pictogram 'Geverifieerd' in je Scanner en tik nogmaals op 'AANVRAGEN'. Als je nog steeds geen verificatiecode hebt ontvangen, probeer dan een andere levermethode ('SPRAAK' of 'SMS').

Als de Intel Map blijft hangen bij 'Gegevens worden geladen', kun je de pagina vernieuwen om het probleem op te lossen.

De scanner lijkt wit en wazig als de wifi- en/of GPS-verbinding niet goed tot stand kan worden gebracht. Je moet een GPS-vergrendeling instellen om de verbinding vast te zetten. De scanner lijkt rood en wazig als je geen XM hebt. Je moet je XM-reserves weer aanvullen tot een niet-kritiek niveau om je scannerweergave weer normaal te krijgen.

Voor Ingress is een minimale schermresolutie nodig van 480 x 480 pixels. Op apparaten die niet aan deze minimumvereisten voldoen, kan een slechtere scannerweergave worden getoond die van invloed kan zijn op het spel.

Tijdelijke oplossing 1: ga weer terug naar switch back to @googlemail -

• Ga in je Gmail-account naar Instellingen > Accounts en importeren.
  • Klik op E-mailberichten sturen vanaf (deze optie is alleen beschikbaar als je je adres kunt wijzigen).
  • Klik op Overschakelen naar @gmail.com?

Tijdelijke oplossing 2: verwijder je vorige Ingress-speleraccount en maak een nieuw Ingress-speleraccount met @gmail (aanbevolen voor spelers met weinig voortgang in Ingress, omdat je gamegegevens hierdoor verloren gaan) -

• Klik op Contact opnemen
  • Klik op Een bug melden
  • Klik op Mijn profiel verwijderen zodat ik met een account kan dat ik onlangs heb overgezet naar Gmail

Voor Ingress is een stabiele wifi-verbinding of gegevensverbinding vereist om te kunnen spelen, inclusief de trainingsmissies. Probeer het volgende om het probleem op te lossen:

• Start Ingress op een wifi-verbinding en schakel over naar een gegevensverbinding wanneer de app is gestart.
  • Als je een betrouwbare verbinding hebt, schakel je de wifi-verbinding uit en stel je je apparaat in op de modus voor alleen mobiele data.