Hoe maak ik Ingress-missies?

Gefeliciteerd! Je kunt nu missies maken. Dit is een privilege voor vertrouwde agenten die de missiecriteria naleven. Overmatige aantallen afwijzingen of spaminzendingen kunnen ertoe leiden dat je toestemming om missies te maken wordt ingetrokken.

Ga om te beginnen met je eerste Ingress-missie naar de Mission Authoring Tool en selecteer CREATE NEW MISSION (NIEUWE MISSIE MAKEN). Op dit moment is de mogelijkheid om missies te maken beschikbaar voor alle agenten die level 7 hebben bereikt.

Zorg dat je naast de basisbeginselen voor het maken van een missie ook de missiecriteria begrijpt om zeker te zijn dat je missie bij de beoordeling wordt geaccepteerd.

Missietypen en missiedetails

Ingress-missies dagen agenten uit reeksen van belangrijke culturele locaties of bezienswaardigheden genaamd Waypoints op te zoeken. Hoe agenten deze Waypoints bezoeken, is helemaal aan jou:

• SEQUENTIAL - VISIBLE: agenten krijgen informatie over waar de Waypoints zijn en moeten deze op volgorde bezoeken.
  • SEQUENTIAL - HIDDEN: agenten zien alleen de eerste Waypoint-locatie. De rest is verborgen en wordt alleen onthuld via locatieaanwijzingen. Agenten moeten de Waypoints op volgorde bezoeken.
  • ANY ORDER: alle Waypoint-locaties zijn zichtbaar voor agenten. Agenten kunnen de Waypoints in willekeurige volgorde bezoeken om de missie te voltooien.

Zodra je het gewenste missietype hebt geselecteerd, voeg je het volgende toe:

• Een naam voor de missie (vereist).
  • Een beschrijving (vereist). Agenten lezen dit en bepalen aan de hand hiervan of ze je missie willen spelen.
  • Een missiepictogram (optioneel). Deze wordt gebruikt op het tabblad MISSIONS (Missies) en voor de medaille in agentprofielen voor degenen die de missie hebben voltooid. Als je je missie eerst zonder afbeelding publiceert en later een afbeelding toevoegt, zien agenten die de missie al hebben volbracht de bijgewerkte afbeelding in hun agentprofiel.

Waypoints kiezen

Waypoints in missies kunnen Ingress-portals of Field Trip-kaarten zijn. Beide zijn te vinden in de Mission Authoring Tool. Oranje cirkels met cijfers vertegenwoordigen Waypoint-clusters in een klein gebied. Je moet de kaart inzoomen om de afzonderlijke Waypoints te bekijken.

Een Waypoint voor je missie vinden:

• Gebruik de balk voor het zoeken van titels en beschrijvingen op de kaart als je een bepaalde titel, interessante locatie of zoekwoord in gedachten hebt. Houd er rekening mee dat hiermee zoek je alleen in het gebied van de kaart dat je aan de linkerkant hebt geopend.
  • Gebruik de zoekbalk Go to location (Naar locatie gaan) in de kaart om een specifiek adres of kruispunt te vinden. Zodra je de algemene locatie hebt gevonden, klik je op Waypoints in het gebied om de titels en beschrijvingen weer te geven.

Houd er rekening mee dat je missie moet beginnen met een Ingress-portal. Het eerste Waypoint kan geen Field Trip-kaart zijn.

Zorg wanneer je op zoek bent naar Waypoints dat je ook andere livemissies in de buurt bekijkt door in de linkerbenedenhoek op Live Missions (Livemissies) te klikken. Zo voorkom je dat je een missie maakt die al door iemand anders is uitgestippeld:

Doelstellingen

Elk Waypoint moet een doelstelling hebben. Bij verborgen Waypoints en opeenvolgende missies moeten agenten de eerste Waypoint-doelstelling behalen voordat ze naar het volgende Waypoint kunnen gaan:

Doelstelling Notities
Dit Field Trip-Waypoint bekijken
Deze Portal hacken
Een MOD installeren voor deze Portal Het installeren van een MOD telt als de voltooiing van deze doelstelling. Op dit moment wordt er geen manier geboden om op te geven welke MOD-agenten zijn vereist. Houd er rekening mee dat als het Waypoint een portal is en niet in handen is van de factie van de agent, moet dit eerst worden veroverd om een MOD te installeren.
Deze Portal veroveren voor jouw factie Als de Portal al in handen is van de factie van een agent, kan deze door een Resonator te installeren/upgraden of een MOD te installeren dit Waypoint passeren.
Een link maken vanaf deze Portal Het maken van een link telt als de voltooiing van deze doelstelling. Op dit moment wordt er geen manier geboden om op te geven welke portalagenten zijn vereist voor de link. Houd er rekening mee dat als het Waypoint een portal is en niet in handen is van de factie van de agent, moet dit eerst worden veroverd om een link te maken.
Een veld maken met deze portal Het maken van een veld telt als de voltooiing van deze doelstelling. Op dit moment wordt er geen manier geboden om op te geven uit welke andere portals het veld moet bestaan. Houd er rekening mee dat als het Waypoint een portal is en niet in handen is van de factie van de agent, moet dit eerst worden veroverd om een veld te maken.
De wachtwoordzin invoeren
  • Agenten die je missie willen voltooien, moeten deze wachtwoordzin correct invoeren om verder te gaan.
  • Goede wachtwoordzinnen zijn gerelateerd aan het Waypoint, kunnen niet gemakkelijk worden opgezocht, mogen meerkeuzeantwoorden bevatten en dienen instructies te bevatten voor de invoer van de wachtwoordzin door de agent die je missie probeert te voltooien. Goede wachtwoordzinnen dienen ook vindbaar te zijn door agenten die zich bij het Waypoint bevinden.
  • Bijvoorbeeld:
    • Wachtwoordzin: wat is een typische eigenschap van de kerk aan de Parklaan? Type A, B, C of D A) ramen met gebrandschilderd glas B) kruis op stenen gevel C) klok op stenen gevel D) gouden torenspits.
    • Antwoord op wachtwoordzin: C

Missie indienen ter beoordeling

Nadat je de gewenste Waypoints hebt toegevoegd, kun je een voorbeeld van je missie bekijken voordat je op Submit Mission >> (Missie indienen >>) klikt.

Zorg dat je alle gewenste aanpassingen hebt doorgevoerd voordat je op Submit Mission >> (Missie indienen >>) klikt. Wanneer je je missie hebt ingediend, kun je nog steeds bewerkingen doorvoeren, maar moet je je missie uit het beoordelingsproces verwijderen. Hiermee verlies je je plekje in de wachtrij.

Wanneer je missie is ingediend, heeft deze de status (In Review) (In behandeling). De beoordelingstijden variëren en kunnen oplopen tot een aantal weken. Nadat je missie is beoordeeld, wordt de status gewijzigd van Submitted (Ingediend) naar Published (Gepubliceerd) als je missie is geaccepteerd of Draft (Concept) als je missie is afgewezen. Je ontvangt een e-mail wanneer je missie is geaccepteerd of afgewezen.

Waarom is mijn missie afgewezen?

Accountverwijdering, eigendomsoverdracht en factiewijzigingen

Helaas is het op dit moment niet mogelijk om het eigendom van missies over te dragen van het ene account naar het andere.

Als je je Ingress-account of je volledige Google-account verwijdert, worden de door jou gemaakte missies niet verwijderd. Je codenaam is echter niet meer gekoppeld aan deze missies wanneer deze aan spelers worden getoond.

Als je daarnaast een factiewijziging doorvoert en wordt teruggezet naar level 1 met 0 AP, heb je geen toegang meer tot de Mission Authoring Tool tot je opnieuw level 7 hebt bereikt.

Bekende problemen

• Niet alle taaltekens worden geaccepteerd in wachtwoordzinnen voor missies: we weten hiervan en werken eraan meer ondersteuning voor talen toe te voegen.